Експерти, интервюирани от RBC, разказаха какви продукти не трябва да се комбинират на

...
Експерти, интервюирани от RBC, разказаха какви продукти не трябва да се комбинират на
Коментари Харесай

Вижте кои храни не бива да се комбинират в новогодишната нощ

Експерти, интервюирани от RBC, разказаха какви артикули не би трябвало да се комбинират на новогодишната софра. Например, експертите съветват да не се добавя главното хранене със сладки десерти.

Ирина Писарева, диетолог, автор на книгата “Психологията на стройния ”, посъветва да се обърне внимание на гликемичния показател на храните. Тя го разказа като неудачна композиция от съществени ястия с плодове като грозде, ананаси и банани.

 Експертът също по този начин прикани да не се комбинира свинско и печена гъска с картофено пюре, което е по-добре да се размени със зеленчуци.

Терапевтът, диетолог Надежда Чернишова сподели, че няма единни рекомендации за комбинации от ястия, защото реакцията на всеки човек към храната е непредвидима.

„ Има хора с неприятно храносмилане, чието тяло може да реагира [зле] на избрани комбинации – да вземем за пример месо и картофи. Комбинациите от разнообразни артикули на масата с пъпеш могат да бъдат измежду нежеланите. Има позиция, че пъпешът би трябвало да се яде настрана от всичко, само че няма съществени проучвания, които да потвърдят това “, акцентира тя.

Чернишова означи, че най-трудните за храносмилане ястия са пърженото и печено свинско месо, гъската и патицата, кнедлите и пилафа, защото те натоварват черния дроб, панкреаса, стомаха и основават чувство за тежест в стомаха. Не бива да вършиме „ цялата стратегия едновременно “ и да слагате „ милион разнообразни ястия “ на масата.

„ На Нова година най-често нарушаваме постоянния си режим на хранене. За да избегнете това, можете да въведете предписание вкъщи – да седнете на подредена маса със салати и да преминете към главното хранене не по-късно от 19:00 часа на 31 декември ”, заключи експертът.

/Zdrave.to

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР